Glimt kan ha berget Tippeliga-plassen på 27 magiske minutter

Resultado de imagem para FLAG NORGE

Glimt så ut som et nedrykkslag etter 50 minutter. Så snudde alt.

Glimt - Strømsgodset 4-2 (0-1)
BODØ (Dagbladet): 27 magiske minutter tok det Glimt å snu 0-2 til 4-2 over Strømsgodset på et plaskvått Aspmyra i kveld.
- Godset gjør det vanskelig for oss. Vi spiller en god kamp og det er fantastisk at vi snur det, sier Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2.
Etter 50 minutters spill på Aspmyra, så Glimt ut som et slagent lag. Og ikke bare det; de helgule så ut som en gjeng på full fart ned i 1. divisjon.
For det var øyeblikket da Strømsgodset gikk opp til 2-0, på en kombinasjon mellom Kristoffer Tokstad og Tommy Høiland, som sistnevnte enkelt satte i mål fra kort hold - nøyaktig slik han hadde gjort på forarbeid av samme Tokstad da Godset gikk opp i 1-0 før pause.
Det gikk mot en komfortabel borteseier - og faktisk den første trepoengeren til drammenserne på 10 hele Tippeliga-kamper.

Men så snudde hele kampbildet på to minutter.

Håpet

Først skaffet Trond Olsen straffe til Glimt og en gylden anledning til comeback i kampen, da han ble felt av - ja nettopp - tomålsscorer Høiland. Eller ble han felt? TV-bildene viser at Høiland kan ha et poeng når han mener det ikke var kontakt.

Ole Jørgen Halvorsen - som hadde litt av hvert å reparere (se lenger ned) - satte det kaldeste straffesparket på noen år på Aspmyra. Han ventet og ventet og ventet ut Espen Bugge Pettersen. Helt til Godset-keeperen kastet seg til høyre og han sendte ballen motsatt vei.

Dermed 1-2 og "hope in a hanging snore", som Nils Arne Eggen ville sagt om nedrykks/kvaliktruede Glimt.

Utligningen

Og to minutter senere steg Fitim Azemi som en fugl Føniks av asken, knuste Øyvind Storflor i lufta, og headet inn innlegget fra - hvem ellers? - Trond Olsen.
Dermed 2-2, og Glimt øynet håp om den svært så nødvendige trepoengeren, for laget som kanskje har det tøffeste kampprogrammet i de fire siste kampene. Nemlig Viking hjemme - og Aalesund, Haugesund og Rosenborg borte.

Avgjørelsen

Og etter 77 minutter lyktes det endelig. Godset hadde nettopp svidd en kjempesjanse, da Glimt fikk frispark på 25 meter.
Som i første omgang (se lenger ned) tok Martin Bjørnbak ansvar. Hyleren fra Glimt-stopperen suste over muren og inn i hjørnet, til hysteriske jubelscener på et nærmest flomrammet Aspmyra. 3-2!
Dermed spratt Glimt opp fra kvalikplass og forbi både Tromsø og Aalesund. Seieren ble sikret da Sascha Mockenhaupt headet inn 4-2 på corner fra Patrick Berg.

Godset tok ledelsen

Skikkelig fart over en regntung og vindfull første omgang, ble det først etter drøye halvtimen.
Kristoffer Tokstod slo et briljant diagonalinnlegg fra høyre kant. Inne ved fem-meteren gikk Tommy Høiland upresset opp. Helt overlegen mot passive Sascha Mockenhaupt og enda mer passive Simon Thomas (glimtkeeper) headet han enkelt inn 1-0 til bortelaget.
- Jeg har ventet lenge på det målet. Det var et perfekt innlegg. Da var det bare å sette panna fram, sa Tommy Høiland til TV2 i pausen.
Scoringen - som der og da la nedrykksspøkelsets første klamme hånd over Aspmyra - tente Glimt. Som kastet seg fremover og la press på Strømsgodset.

Alle sjansers mor

Presset resulterte umiddelbart i at Ole Jørgen Halvorsen brente alle sjansers mor. Trond Olsen - hvem ellers? - gjorde et lekkert forarbeid og slo en presis pasning inn mot fem-meteren, der Halvorsen kom på løp. Dessverre for Glimt trillet Odd-importen ballen noen få cm tilside for stolpen.
Deretter kom Fitim Azemi svært nær i en hodeduell, før Martin Bjørnbak sekundet etter fikk sitt skuddforsøk blokkert i aller siste liten.
Og helt på tampen holdt Trond Olsen på å utligne, men det smålistige skuddet hans ble snappet av Godset-keeper Espen Bugge Pettersen
- Vi blir straffet for feil. Vi må rett og slett gjøre færre feil, sa Glimt-kaptein Thomas Jacobsen til TV 2 i pausen.

Distanse-skuddene

Forøvrig kom første omgangs beste muligheter fra distanse
Først fra Godset, da nevnte Kristoffer Tokstad lappet til - og ballen smøg seg noen centimetre utenfor Glimt-keeper Simon Thomas' høyre stolpe.
Deretter da Martin Bjørnbakk forsøkte seg på et Ronaldo-frispark fra 25 meter. En god Espen Bugge Pettersen i Godset-målet klarte såvidt å vippe kanonskuddet ut til corner.
I tillegg forsøkte Alexander Jacobsen og Mathias Normann seg fra rundt distanse for Glimt, men skjøt utenfor og over.
Over skjøt også Godsets Jacob Glesnes fra utenfor boksen.